Wednesday, September 19, 2007

Impresii din tramvai

Azi dimineata orasul acesta asemanat asa de bine cu Bucurestiul! I-am vazut toate mizeriile, toate imperfectiunile, toate cladirile urate, toate carciumele carora aproape ca le-am simtit miroul inconfundabil de ora 7 dimineata. Din tramvai... Oamenii fara casa, in saci de dormit pe scarile catedralei St Michel (inalta si gri), blocurile murdare, scaunele mirosind a bere 1664 (din cate am inteles, cea mai ieftina aici), abia scoase in frigul diminetii pe trotuar, patiseriile si "viennoise-eriile" mici care vand dulciuri intarite (sa pareau), perdelele ieftine cu figuri celebre ale unui tip/ unei tipe dintr-o rezidenta universitara din Bron (vad fereastra din tramvai in fiecare zi), tramvaiul plin de oameni tristi, mai tristi poate decat la Bucuresti. Si se derulau toate cu ceva mai multa viteza, parca. In no time at all, parca am ajuns la Bachut-Mairie d'huitieme, apoi la Parilly Universite si apoi la Europe Universite, am coborat si am cautat amfiteatrul, care se schimbase.

Proful de Image nu mi-a placut la inceput, semana prea mult cu stafida (vezi referinte in posturi de prin aprilie), e prea serios si aduce un pic cu Ghe. Dinica, si Dinica joaca mereu roluri negative. Apoi, la seminar, n-a mai fost asa de fioros, mi-a placut chiar si am si oarece idee despre ce am sa cercetaz pt lucrarea finala... distingerea imaginilor de chipuri din rase diferite... mie, una, mi-e imposibil sa ii disting, fara un exercitiu prealabil de cateva saptamani/luni, pe asiatici sau pe africani... si vreau sa exploatez asta, fiindca mi-a soptit o pasarea ca si ei au probleme cu albii din acest p.d.v.

Ce frig a fost aseara si ce singura era cabina! Rochia si geaca pareau prea subtiri, dintii imi clantaneau si nu era nimeni. A durat iarasi o ora pana France Telecom a facut legatura... nu pot sa inteleg de ce... si rabdarea ma parasea... hotarasem sa nu stau mai mult de o ora
si cand eram pe punctul de a pleca, a tzipat din nou aparatul mare din cabina murdara. Eram cel mai obosit si infrigurat om...

De saptamana viitoare incep cursul de germana si pe cel de inot. Ma simt ca un invatacel... daca despre cursurile mele de Info-Comm mai am ceva idee si risca uneori sa fie anodine, sa invat o limba noua, altfel de cat "fara profesor" si sa fac sport, dupa atatia ani de pauza... e absolut o provocare delicioasa! sau... o provocare absolut delicioasa... sau o absolut delicioasa provocare... sau... sau... M-am intalnit pe culoar cu M. Chavagne de la cursul de Galet si mi-a spus ca mesajul meu in limba romana a cauzat controverse... Cred ca oamenii nu l-au inteles. O sa intru pe site sa vad la ce se referea.

Soare si frig azi, de la 6 dimineata pana acum, la 15:30... ziua abia incepe in US si Andrei se pregateste sa plece la scoala cu biscuiti de la Giant Eagle... Eu ma pregatesc sa fiu uimita de ce scoici sau nuggets sau cous-cous o sa mai gasesc la cantina in seara asta... despre ce o sa mai rad cu romancele din camin, ce melodie o sa mai cantam la 11 noaptea in gura mare (aseara a fost "Dancing Queen").

Buna dimineata, Pittsburgh. Trezeste-te, cursurile te asteapta, autobuzele au pornit, tramvaiele se misca lin pe cealalata parte de ocean... Hai sa ne uitam amandoi in sus chiar acum! Sa vedem acelasi soare! Sau mai bine du-te tu si pune degetul in Allegheny river, iar eu voi pune degetul in Rhone si sunt sigura ca particule de apa pe care le voi atinge au fost acolo, aproape de picioarele tale odata!

O zi cu soare pt tine!